Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перша зміна заїхала в "Артек". Їй розкажуть про Україну

Понеділок, 23 лютого 2009, 17:09

У Міжнародний дитячий центр "Артек" приїхали діти на відпочинок, фактично почалася перша зміна, яка буде тематичною – за назвою "Моя країна – Україна".

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомила у понеділок прес-секретар "Артеку" Олена Мех.

"Сьогодні заїхала перша партія – це 70 дітей із Одеси і понад 100 дітей із Києва, Закарпаття, Сум, Севастополя. До кінця дня ми очікуємо приїзд ще 250 дітей", - розповіла Мех.

За її словами, з 23 до 24 лютого в "Артек" мають приїхати 1550 дітей із усіх регіонів України. Зокрема, це діти з малозабезпечених, багатодітних сімей, а також діти-сироти.

Мех розповіла, що перша зміна триватиме до 16 березня; діти будуть розміщені в комфортабельних таборах "Артеку" з назвою "Морський", "Бурштиновий", "Кришталевий" і "Лазурний".

За словами прес-секретаря "Артеку", хлопців очікує велика захоплива програма.

Мех також повідомила, що минулої п'ятниці надійшов перший транш від Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту України, що дозволило забезпечити проведення першої зміни в міжнародному дитячому центрі.

"Ми почали погашати заборгованість із заробітної плати співробітникам", - зазначила вона.

Прес-секретар висловила сподівання, що гроші будуть надходити регулярно, як і було обіцяно Кабінетом міністрів.

Як відомо, у зв'язку з недофінансуванням і неможливістю функціонування, "Артек" перестав приймати дітей, директор дитячого центру оголосив голодування.

Зокрема, на 2009 рік було визначено надто мале державне замовлення на закупівлю путівок, яке не забезпечувалося реальним фінансуванням. Така ситуація унеможливлювала цілорічну роботу центру й загрожувала звільненням двох третин колективу (усього 1600 осіб).

3 лютого Верховна Рада збільшила витрати державного бюджету на закупівлю путівок Міжнародного дитячого центру "Артек" на 60 млн. грн, тобто витрати бюджету на ці цілі збільшилися з 19 млн. грн до 79 млн. грн.

Міжнародний дитячий центр "Артек" у Криму і державне підприємство "Український державний центр "Молода гвардія" (Одеса) також не платитимуть до державного бюджету частину чистого прибутку (доходу) у розмірі 15%.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування