Томенко сподівається, що Рада припинить аморальність депутатів у кубі та квадраті

Понеділок, 23 лютого 2009, 17:54

Верховна Рада зробить усе, аби припинити фінансування колишніх народних депутатів за рахунок бюджету парламенту, переконаний віце-спікер Микола Томенко.

Так він прокоментував інформацію про нарахування матеріальної допомоги колишнім народним депутатам у сумі більше 20 млн. грн. за 2008 рік, повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу депутата.

Томенко зауважив, що з правової точки зору необхідно внести зміни до закону "Про статус народного депутата".

"При розумінні кризової ситуації в Україні та скороченні видатків на управлінські функції, переконаний, що Верховна Рада внесе такі зміни", - сказав він.

Водночас, віце-спікер наголосив, що ще більш важливим є моральний аспект. Томенко зауважив, що колишній народний депутат повинен особисто написати заяву, що він не працевлаштувався, і тільки в цьому випадку нараховується матеріальна допомога.

Віце-спікер переконаний, що з моральної точки зору колишні народні депутати самі мають відмовитися від цієї матеріальної допомоги.

"Прості колишні народні депутати, які отримують цю допомогу, діють неправильно. Натомість екс-народні депутати - бізнесмени діють аморально в квадраті, а публічні політики чи лідери партії, які їздять по Україні та "захищають український народ" і вже кілька років просять матеріальну допомогу, діють аморально в кубі", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування