Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС визнало непрофесійність. Інцидент у Криму на контролі Луценка

Понеділок, 23 лютого 2009, 18:29

Керівництво Міністерства внутрішніх справ щиро шкодує з приводу інциденту, що трапився 22 лютого в селищі Мирне Сімферопольського району Криму, де внаслідок дій працівників міліції постраждав місцевий житель.

Керівництво "від імені всієї системи МВС просить вибачення" у постраждалого Мустафи Хаїрова, якому відірвало руку під час операції спецпідрозділу "Беркут", та членів його сім`ї, сказано в повідомленні департаменту зі зв’язків із громадськістю МВС.

"За попередніми оцінками можна зробити висновок, що причиною інциденту стали недостатньо професійні дії працівників міліції, які розшукували підозрюваного у скоєнні злочину, зокрема їх неадекватна оцінка загрози, що могла виникнути при затриманні підозрюваного, та невиважене рішення щодо застосування спецзасобів працівниками спецпідрозділу "Беркут", - зазначають у МВС.

Відомство нагадує, що працівники "Беркуту" залучаються до участі в заходах із затримання небезпечних злочинців на вимогу працівників оперативних підрозділів та відповідно до рішення керівництва відповідного органу внутрішніх справ.

"З огляду на наявну інформацію є підстави вважати, що рішення щодо проведення акції з силового проникнення до помешкання жителя села Мирне, де міг переховуватися підозрюваний, та застосування спецзасобів було помилковим", - визнають у МВС.

Наразі для встановлення всіх обставин інциденту працівниками ГУМВС у Криму спільно з органами прокуратури "здійснюється відповідна перевірка, за наслідками якої буде дано правову оцінку діям кожного працівника, причетного до організації та проведення згаданої операції", запевняє керівництво МВС.

"Об’єктивність перевірки обставин цього інциденту перебуває на особистому контролі міністра внутрішніх справ України", - наголошується у повідомленні.

Як відомо, близько 1-ої ночі у неділю, 22 лютого, понад 10 озброєних співробітників "Беркуту" в екіпіруванні увірвалися у будинок родини Хаїрових у селищі Мирне в Криму. Вони зламали двері, вікна й закидали будинок світлошумовими гранатами, одна з яких при вибуху відірвала кисть лівої руки господарю дому, представнику кримських татар Мустафі Хаїрову.

Одразу після цього з’ясувалося, що співробітники "Беркуту" помилилися адресою, розшукуючи злочинця.

Згодом керівництво ГУМВС у Криму вибачилося перед Хаїровим, пояснивши, що в його домі очікували знайти озброєного, раніше вже судимого злочинця, який викрав 23-річну дівчину і погрожував її матері вбити заручницю. На дім Хаїрова нібито вказали очевидці, які знали викрадача, що й призвело до помилки при здійсненні операції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...