Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єврокомісія пропонує ЄС дати Україні грошей. Франція проти

Понеділок, 23 лютого 2009, 20:51

Європейська комісія закликає ЄС посилити фінансову допомогу колишнім радянським країнам.

Про це заявила комісар з питань зовнішніх відносин та Європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер в рамках засідання Ради міністрів із загальних справ та зовнішніх відносин ЄС, повідомляє УНІАН.

"Ми маємо ключову стратегічну зацікавленість в стабільності їхньої (країн Східної Європи) економіки та політичній стабільності", - сказала комісар.

Вона також запропонувала до 2013 року надати шести країнам, з якими ЄС планує розвивати "Східне партнерство", додатково 250 млн. євро допомоги.

Застереження щодо цієї пропозиції висловила Франція, яка вважає, що ЄС має більше уваги приділяти розвитку партнерства з країнами Середземномор’я, які є сусідами ЄС.

Разом з тим комісар ЄС висловила переконання, що посилення допомоги східним сусідам є виправданим необхідністю попередження конфліктів.

У зв’язку з цим комісар нагадала про останні конфлікти, такі як російсько-грузинська війна та російсько-українська газова суперечка.

Вона також наголосила на важливості фінансової стабільності східних сусідів і, зокрема, України, яка зараз переживає серйозну економічну кризу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: