"Силовики", через яких кримчанину відірвало руку, вже під слідством

Вівторок, 24 лютого 2009, 07:53

Прокуратура Сімферопольського району Криму порушила кримінальну справу за фактом вторгнення співробітників спецпідрозділу "Беркут" і місцевої міліції зі спецзасобами в дім мешканця селища Мирне, внаслідок чого постраждала сім’я кримських татар.

Як повідомляє сайт прокуратури Криму, дії співробітників спецпідрозділу "Беркут" і Сімферопольського РВ ГУ МВС України в Криму в цій операції "кваліфіковані як перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки".

Прокурором Сімферопольського району порушено кримінальну справу за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України.

З'ясовуються всі обставини інциденту.

Як відомо, близько першої ночі в неділю, 22 лютого, працівники кримської міліції та спецпідрозділу "Беркут" увірвалися в дім кримських татар Хаїрових, зламавши двері та вікна, а також використавши світлошумові гранати. При вибуху однієї з них голові сім’ї Мустафі Хаїрову відірвало кисть лівої руки.

Одразу після цього з’ясувалося, що правоохоронці помилилися адресою, розшукуючи злочинця.

Згодом керівництво ГУМВС у Криму вибачилося перед Хаїровим, пояснивши, що в його домі шукали озброєного, раніше судимого злочинця, який викрав 23-річну дівчину і погрожував її матері вбити заручницю. На дім Хаїрова нібито вказали очевидці, які знали викрадача, що й призвело до помилки при здійсненні операції.

Керівництво МВС, у свою чергу, визнало, що причиною інциденту, швидше за все, стали "недостатньо професійні дії працівників міліції", їхня "неадекватна оцінка загрози, що могла виникнути при затриманні підозрюваного, та невиважене рішення щодо застосування спецзасобів працівниками спецпідрозділу "Беркут".

ГУМВС у Криму спільно з органами прокуратури здійснює перевірку, "за наслідками якої буде дано правову оцінку діям кожного працівника, причетного до організації та проведення згаданої операції", запевнило керівництво МВС.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування