Проблемні банки: картки "Надри" вже не приймають

Вівторок, 24 лютого 2009, 09:31

З понеділка магазини перестали приймати картки банку "Надра", "Укрпромбанк" видає гроші тільки з кількох банкоматів, а в банку "Київ" в касах виплачують тільки по 500 гривень, та й то не всім.

Така ситуація в проблемних банках на понеділок, 23 лютого, повідомляє УНІАН із посиланням на газету "Дело".

"Надра". З понеділка магазини перестали приймати до оплати платіжні карти банку "Надра" (ще минулої п'ятниці карткою можна було сплатити товари на суму 150 гривень).

Банкомати "Надра" як і раніше не працюють. Відсотки за депозитами виплачують, але не більше тисячі гривень (або 120 доларів) на день. Забрати вклад, термін якого закінчився, неможливо.

Пенсії, зарплати і стипендії виплачуються по тисячі гривень на день. Банкомати інших фінустанов або взагалі не приймають картки банку "Надра", або видають не більше 50-100 гривень на день.

"Укрпромбанк". У касі головного офісу (бул. Л. Українки, 26) грошей немає. З банкоматів у приміщенні банку можна зняти не більше тисячі гривень. По місту робочих банкоматів "Укрпромбанку" дуже мало.

Збільшити ліміт зняття готівки з банкомату можна до 2 тисяч гривень, звернувшись за номером 8-800-501-48-80, проте не всім це вдається зробити. Відсотки за доларовим вкладом можуть виплатити в гривні за курсом НБУ - 7,7 гривні за долар.

"Київ". Банкомати "Києва" не працюють навіть у головному офісі банку (по вул. Б. Хмельницького). У касі видають по 500 гривень пенсіонерам і вкладникам. Одержати вклад, термін якого закінчився, неможливо, тільки відсотки по депозиту.

Відсотки по депозиту у валюті можна одержати тільки з ранку, але не більше 100 доларів на вкладника. До обіду долари закінчуються.

"Західінкомбанк". У київському філіалі банку повідомили, що вклади не видають, відсотки теж. Правда, пообіцяли, що до 3 березня питання з виплатою відсотків має вирішитися.

На день в будь-якому банкоматі фінустанови можна зняти не більше 100 гривень і стільки ж - у касі. Витратити на безготівкову покупку товарів через оплату платіжною картою можна до 300 гривень на день.

"Причорномор'я". Банк не повертає ні депозитів, ні відсотків.

"Одеса-Банк". У понеділок станом на 14:00 у фінустанову документ про введення тимчасової адміністрації не надходив, тимчасового адміністратора не представили.

Тому до понеділка депозити, термін дії яких закінчився, видавали у міру надходження грошей в каси банку, правда, не всім охочим: кому віддавати вклад, а кому - ні, вирішувало правління фінустанови.

Повертали від 500 до 10 тисяч гривень. Частково погашали і відсотки. Готівку в касі (банкоматів у банку немає) видавали, але не більше, ніж по 500 гривень в одні руки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News