Росіяни не готові ділитися грошима з сусідами під час кризи

Вівторок, 24 лютого 2009, 10:55

У росіян немає єдиної думки щодо надання матеріальної допомоги країнам-союзницям під час кризи.

Про це свідчать результати лютневого опитування Всеросійського центру дослідження громадської думки, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, 49% росіян вважають, що в період кризи влада має всі кошти використати для підтримки власної економіки, а не витрачати їх на допомогу іншим країнам.

42%, навпаки, вважають, що навіть в ситуації кризи необхідно захищати інтереси Росії в світі, а це вимагає фінансової підтримки країн-союзниць.

За даними соціологів, перша точка зору найбільш характерна для прихильників "Єдиної Росії" і КПРФ (49% і 48% відповідно), друга - для росіян, які підтримують "Справедлива Росія" (55%).

Як показало опитування, росіяни розділилися в думках і щодо вигоди від видачі кредитів іншим країнам.

Так, 47% вважають, що це безповоротні витрати, нічого натомість Росія не отримає (частіше про це заявляють прихильники КПРФ - 53%).

40% росіян, навпаки, вважають, що гроші, які Росія зараз дає іншим країнам - це інвестиції, які вже приносить і ще принесуть у майбутньому чимало вигод Росії (найбільш схильні до такої позиції прихильники "Справедливої Росії").

14% не змогли відповісти.

Водночас, у росіян немає чітко вираженої позиції з приводу того, на що краще витрачати гроші під час кризи.

46% упевнені, що виділяти на підтримку інших країн навіть відносно невеликі кошти не варто, їх потрібно витратити лише на власні потреби Росії.

Трохи менше (40%), навпаки, вважають, що гроші, які Росія зараз позичає країнам-союзницям, невеликі, а політичний та економічний виграш Росії від такої підтримки досить істотний.

Першу точку зору найбільш схильні підтримувати прихильники КПРФ (55%), другу - "Справедливої Росії" (53%), показало дослідження.

Як відомо, раніше прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що Росія дала згоду на виділення Україні п’ятимільярдного кредиту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування