"Нашій Україні" сказали готуватися до дострокових виборів, а Ющенко брехав?

Вівторок, 24 лютого 2009, 11:18

Партії "Народний союз "Наша Україна" поставили завдання готуватися до позачергових парламентських виборів, хоча депутатів фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона" президент Віктор Ющенко запевняв у зворотному.

Про це заявляє лідер фракції "НУ-НС", голова Київської міської організації НСНУ Микола Мартиненко, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу лідера фракції "НУ-НС".

За його словами, наступний етап з'їзду НСНУ планується у березні, однак невідомо, чим він завершиться.

"Керування партією, як таке, на сьогодні не здійснюється. Останній захід – нарада керівників виконкомів, яка відбулася кілька тижнів тому. Завдання там ставилися для партійців зовсім незрозумілі. Перше – підготовка до позачергових парламентських виборів", - розповів Мартиненко.

Він стверджує, що депутатів фракції "НУ-НС", які запрошувалися протягом двох останніх тижнів у секретаріат президента, Ющенко запевняв: дострокових виборів не буде.

Лідер фракції "НУ-НС" висловив нерозуміння того, чого хоче президент не тільки стосовно країни, але також стосовно партії.

"В усьому світі партії борються за владу і беруть її. У нас навпаки - влада звикла брати собі партії", - сказав він, відзначивши намір глави держави перетворити НСНУ у свою особисту власність.

"Президент завжди вважав, що це партія його губить. Я вважав навпаки. Сьогодні ви бачите, що вийшло. Тому я й кажу: для партії буде краще, якщо Ющенко її залишить. НСНУ зуміє сама знайти свій політичний шлях", - переконаний Мартиненко.

"Якщо Віктор Андрійович залишить НСНУ, багато партійців сприймуть це, думаю, з ентузіазмом. Що робити далі - розберемося. Кадровий потенціал у нас хороший", - підкреслив лідер фракції "НУ-НС".

Як відомо, Ющенко є почесним головою партії "Народний союз "Наша Україна", яка входить у фракцію "НУ-НС".

Мартиненко очолив фракцію "НУ-НС" після того, як наприкінці 2008 року в парламенті була створена нова коаліція у складі фракцій "НУ-НС", БЮТ і Блоку Литвина. Колишній лідер фракції "НУ-НС" В'ячеслав Кириленко створив депутатську групу "За Україну" і заявив, що 18 її членів не входять до парламентської більшості.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News