Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко відповіли, що у них не було часу на конкурс із залучення радника

Вівторок, 24 лютого 2009, 15:00

Віце-прем’єр Григорій Немиря вважає, що залучення урядом американської компанії Blаckstone в якості радника без відповідного тендеру було виправдане.

Про це він повідомив на брифінгу, відповідаючи на запитання про правові підстави такого безтендерного залучення.

"Якщо б був намір до зловживання, я б не вносив це питання до порядку денного уряду у присутності журналістів", - повідомив Немиря, нагадавши, що залучення Blаckstone як радника було ухвалено всім Кабінетом міністрів.

Немиря нагадав, що залучення Blаckstone підтримав тодішній міністр фінансів Віктор Пинзеник, "бо це достойна компанія".

"Це рішення приймалося швидко, бо тоді набирало обертів питання про дострокове погашення кредиту "Укравтодору", який він взяв у банку Морган Стенлі (Morgan Stanley)", - сказав Немиря.

"Потрібно було залучити доброго хірурга – і ця компанія має таку репутацію. В консультаціях з МВФ і, враховуючи відсутність конфлікту інтересів, уряд ухвалив таке рішення", - сказав віце-прем’єр.

На зауваження журналістів, що це є порушення закону про державну закупівлю товарів та послуг за бюджетний кошт, Немиря відповів:

"Я не маю жодних підстав сумніватися, що ця компанія (Blаckstone) є достойною і спроможною давати грамотні консультації".

Він також уникнув відповіді на зауваження, що Blаckstone залучався на розподіл кредиту МВФ, а не на консультації щодо реструктуризації боргу "Укравтодору".

Як відомо, починаючи з грудня "Українська правда" намагається отримати відповідь від уряду про те, як він без тендеру залучив компанію Blаckstone у якості консультанта. За контрактом передбачена щомісячна виплата їй 1 мільйону євро і гонорар 3,5 мільйони євро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування