Луценко не піде у відставку. А Ющенко хай займається своїми хабарниками

Вівторок, 24 лютого 2009, 15:03

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не збирається йти у відставку через інцидент у Криму.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок, коментуючи заяву прес-секретаря президента Ірини Ванникової про те, що, на думку Віктора Ющенка, "у демократичному суспільстві після подібних інцидентів керівники відомств подають у відставку".

"Наскільки я знаю, натяки на мою відставку робив не президент, а один з працівників його секретаріату. Думаю, їм краще опікуватися своїм відомством, в якому лише за минулий рік було виявлено 150 хабарників по лінії районних і обласних адміністрацій", - сказав Луценко.

При цьому він зазначив, що "МВС не підтримує практику, яка часом виходить з секретаріату президента, з покарання найвищих посадовців заради популістичного задоволення".

"Кожен має відповідати за свої дії, і ми будемо відповідати. Але практика пошуку винних шляхом змін у вищому керівництві державного механізму є невиправданою", - сказав Луценко.

Він також пообіцяв "зробити все, щоб це порушення і надзвичайних інцидент отримав принципову оцінку по відношенні до конкретних винних у цьому посадових осіб".

"Але я не вважаю за можливе дестабілізовувати 300-тисячну міліцію тільки тому, що пані Ванниковій раптом згадалися цивілізовані країни. На жаль, вона служить в органі, який аж ніяк не зробив Україну цивілізованою", - додав міністр.

На запитання, що він робитиме, якщо пропозицію піти у відставку озвучить президент, а не його прес-секретар, міністр знову заявив, що у відставку не піде. 

"Ні, я не збираюся іти у відставку, тому що у ухвалив для себе рішення у цей важкий кризовий період абстрагуватись від політичної метушні і виконувати повноцінні функції міністра внутрішніх справ", - заявив Луценко.

"Я вважаю, що зміни будь-кого з міністерств, зокрема і міністра не призведуть до покращення криміногенної ситуації ,а лише, навпаки, дестабілізують міністерство", - додав він. 

Міністр відзначив, що в останні місяці не ходить на ефіри на телебачення, останній раз його "заманив" туди "Інтер", і "зробив крайнім за газ, зарплати і не давши слова до години ночі відправив додому".

"Не тримаючись за крісло, бо я не просився в нього ні в 2005, ні в 2008, я знаю чітко, що переді мною стоїть чи не найважча задача – в часи економічно політичної кризи, переддень президентських виборів забезпечити стабільне функціонування одного з найважливіших державних організмів, яким є МВС", - заявив Луценко.

Водночас він не виключив, що таке рішення про відставку може ухвалити уряд і парламент. "Якщо знайдуться бажаючі погратися в політику ціною стабільності МВС, я з розумінням поставлюся до їх бажань", - заявив Луценко.

Міністр також повідомив, що на цей момент відсторонені всі керівники і працівники "Беркуту", які брали участь у спецоперації у Криму.

"Місцева прокуратура порушила відповідну кримінальну справу за статтею "перевищення службових повноважень працівниками МВС". Хід слідства буде прозорим для громадськості", - сказав він.

Крім того, за словами Луценка, він та начальник кримського главку Микола Іллічов прийняли рішення, що лікування і косметичний ремонт приміщення буде відбуватися за їхні з ним особисті кошти.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування