Яценюк: 13% надбавки на імпорт Україні не допоможуть, але можуть вдарити

Вівторок, 24 лютого 2009, 17:12

Нещодавнє підвищення Україною ввізного мита на імпортні товари не допоможе національній економіці, але може негативно позначитися на українському експорті.

Таку думку висловив екс-голова Верховної Ради, член фракції "НУ-НС" Арсеній Яценюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу політика.

"Протекціоністські заходи України, пов'язані з підвищенням на півроку ввізного мита на 13% на імпортні товари, в умовах кризи нічим не допоможуть національній економіці, а в гіршому випадку - негативно позначаться на обсягах українського експорту", - сказав Яценюк.

"Для України сьогодні важливіше не ставити загороджувальні бар'єри для імпортерів, а стимулювати вітчизняного виробника", - додав депутат.

За його оцінкою, імпорт вже обмежений девальвацією гривні і без зайвого втручання швидко скорочується.

Яценюк висловив упевненість, що реакція країн-членів Світової організації торгівлі дії з підвищення імпортного мита не змусить себе чекати.

"До нас звернуться з вимогою скасувати підвищення ввізного мита. Якщо цього не зробити, країни СОТ почнуть аналогічні заходи, і ми одержимо дзеркальну ситуацію по групах товарів. Це вб'є ті залишки українського експорту, що сьогодні є в України", - пояснив Яценюк.

Як відомо, у п'ятницю президент Віктор Ющенко підписав закон про підвищення ввізного мита на імпортні товари на 13%.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування