КРАВЧУК ЗАКЛИКАВ ЮЩЕНКА ПІТИ У ВІДСТАВКУ

Вівторок, 24 лютого 2009, 18:47

Перший президент України Леонід Кравчук закликав президента Віктора Ющенка піти у відставку та оголосити дострокові президентські вибори.

Про це він сказав у своєму зверненні, яке транслювалося у програмі Шустер Live на телеканалі Україна.

"Я ясно побачив, що ви зараз основну увагу приділяєте не проблемам України, а думаєте як утриматись при владі. І готові для цього скористатись навіть світовою фінансовою кризою", - заявив Кравчук, звертаючись до Ющенка.

"Вочевидь, ви бачити вихід для себе і свого оточення в свідомому доведенні економічної ситуації до точки кипіння за принципом "чим гірше тим краще". Невже ви бачите вихід у запровадженні надзвичайного стану, щоб у такий спосіб залишитись при владі?", - запитав перший президент.

Кравчук переконаний, що "найлегше перекласти провину на уряд".

"Власне кажучи, для того ви, Вікторе Андрійовичу, і загострюєте ситуацію до краю. Але публічно відмежувавшись від уряду, від відповідальності за ситуацію в Україні, ви тим самим відмовилися виконувати свої конституційні зобов’язання", - сказав він.

"Вихід бачу тільки один – дострокові вибори президента. Цього вимагає більшість людей. Дозвольте вам нагадати, що я свого часу пішов на дострокові вибори. Хотілося мені це робити? Звичайно ні", - підкреслив Кравчук.

"Справжній патріотизм президента, Вікторе Андрійовичу, полягає в тому, щоб глибоко проаналізувати ситуацію, власну позицію і прийняти відповідальне рішення – піти у відставку", - зазначив перший президент.

На думку Кравчука, "такий крок може зупинити хвилю проблем, заспокоїти суспільство, відкрити сподівання на реальний вихід з кризи".

Після трансляції телезвернення Кравчука він особисто взяв участь у програмі.

Як стало відомо "Українській правді", про організацію ефіру Кравчука на ТРК "Україна" домовлялися політтехнологи Юлії Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...