Литвин думає, що від Кравчука вибори не залежать

Вівторок, 24 лютого 2009, 21:02

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що дострокові вибори можливі тільки у випадку, якщо "ситуація увійде в некероване річище".

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

Коментуючи заяву першого президента Леоніда Кравчука про необхідність відставки президента Віктора Ющенка, спікер сказав: "Очевидно, Леонід Макарович маючи значний політичний досвід...знає про що говорить".

"Я можу сказати лише свою точку зору, що ніяких дострокових президентських виборів, і ніякої реалізації заклику, з яким виступив Кравчук, не буде. Ця заява призведе до чергового витку політичного протистояння в Україні", - зазначив Литвин.

"Ми радше ведемо мову як помінятися каютами на Титаніку замість того, щоб вийти на прийняття відповідних рішень. Хоча я не виключаю дочасних виборів президента, але вони будуть залежати не від заклику окремих політиків, груп політиків, політичних партій", - сказав він.

"Вони будуть залежати від того, як буде розвиватися ситуація. Вона може увійти в некероване річище, коли політики вимушені будуть погодитися на дочасні і президентські, і парламентські вибори", - зазначив спікер.

Литвин переконаний, що "у разі такого розвитку подій, немає жодної гарантії, що ці вибори можуть відбутися в цивілізований і демократичний спосіб".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування