Тимошенко не хоче переглядати бюджет під час кризи

Вівторок, 24 лютого 2009, 21:42

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що державний бюджет в умовах кризи краще не переглядати.

Таку думку вона висловила на нараді в Кабміні із головами обласних рад, повідомляє УНІАН.

"Абсолютно правильно, що бюджет, який ми плануємо переглянути в травні, краще б його не переглядали, оскільки будь-який перегляд бюджету – це скорочення, а не доповнення доходів", - сказала Тимошенко.

Прем`єр-міністр вважає, що необхідно додатково вивчити можливість підвищення ефективності використання бюджетних коштів, а також коштів, що надходять за рахунок збору місцевих податків.

"Ми ухвалили рішення, що інвентаризуємо використання всіх податків і зборів на основі Міністерства фінансів і Держкомпідприємництва, Мінрегіонбуду й секретаріату Кабінету міністрів", - сказала Тимошенко.

"Мільярди поборів сьогодні збираються з підприємців, з громадян України, а до бюджету не йдуть, ні до спецфонду, нікуди. Так давайте їх акумулюватимемо, й створимо на цій основі додатковий ресурс без збільшення податків, можливо, скасуємо й якісь платежі, які сьогодні не можуть платити підприємці", - додала вона.

На думку Тимошенко, також необхідно додатково вивчити витратну частину державного бюджету для того, щоб ефективніше перерозподілити бюджетні кошти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News