Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма: справа Гонгадзе - "зрежисована кампанія як зсередини, так і ззовні"

Середа, 25 лютого 2009, 09:31

Екс-президент Леонід Кучма запевняє, що справа про смерть Георгія Гонгадзе була "зрежисованою як зсередини, так і ззовні" кампанією.

В інтерв'ю газеті "Комсомольська правда в Україні", на запитання про те, що нинішній владі може бути не вигідне розкриття цієї справи, Кучма сказав:

"Не зацікавлена у розкритті справи тільки одна людина – Мельниченко. Його хазяї з ложечки годувати перестануть".

"А якщо по-серйозному: ви ж розумієте, що все життя шкереберть пішло в Україні з цієї справи. Країна стала абсолютно іншою як усередині, так і в уявленні світу. Я навіть не буду говорити про ті величезні економічні втрати, яких ми зазнали. Це була відмінно зрежисована кампанія як зсередини, так і ззовні", - заявив Кучма.

За його словами, "багатьом ззовні не подобалася та політика, яку тоді проводила Україна, але ми були зацікавлені в одному: щоб країна нормально розвивалася, і тому виходили в першу чергу з інтересів України".

"Це не значить, що ми не повинні рахуватися з іншими. Так, необхідно було приймати стратегічні рішення і визначати зовнішньополітичні пріоритети. Але я глибоко переконаний, що деяким хотілося бачити в Україні не партнера, а васала. Таке бажання не пропало до сьогоднішнього дня. Тепер ми тим більше стаємо васалом", - сказав Кучма.

"Ми сьогодні настільки залежні від зовнішнього світу, що я такого собі й уявити не міг. Дуже часто граємо не у свої ворота. І мені цього не зрозуміти", - додав екс-президент України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування