ТИМОШЕНКО ХОЧЕ, ЩОБ ЗА ПІДПРИЄМЦІВ ВЗЯЛАСЯ ГЕНПРОКУРАТУРА

Середа, 25 лютого 2009, 09:45

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що Генпрокуратура повинна розібратися з власниками тих підприємств, які не сплачують зарплату або скорочують робітників.

Про це вона сказала в середу на початку засідання уряду, говорячи про звільнення людей з роботи у зв’язку з кризою.

"Уряд не скоротив жодну людину у бюджетній сфері, і зарплати платить як тільки може, без зниження. А чомусь реальний сектор економіки, – такі хвалені приватні власники, які казали, що можуть ефективно управляти, – роблять протилежне: скорочують людей, скорочують зарплати, відправляють людей у відпустки", - обурилась Тимошенко

На її переконання, "прийшов час чесно подивитись на це питання, прийшов час задавати питання власникам підприємств".

"Коли підприємства приватизувалися за безцінь, без грошей, на базі підкилимних домовленостей – ніхто не задавав питання: добре це чи погано. Коли накопичували десятки мільярдів доларів в офшорах – ніхто не задавав питання. Коли не платили податки чи ухилялися за спеціальною технологію – ніхто не задавав питання", - сказала прем’єр.

"А сьогодні, коли гроші, накопичені в офшорах, треба повернути в свої банки й заплатити депозити чи зарплати, то чомусь здають не свої офшорні рахунки, а здають людей", - обурилась Тимошенко.

За словами прем’єра, у цьому питанні профсоюзи, роботодавці та уряд "повинні бути партнерами".

"Хотілося би бачити партнером Генпрокуратуру, бо прийшов зірковий час для Генпрокуратури – чи здатна вона притягати до відповідальності тих, хто вчасно не сплачує зарплату", - заявила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...