Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фонд Ахметова лобіюватиме Україну через Америку

Середа, 25 лютого 2009, 10:47

Фонд "Ефективне управління", створений у 2007 році за ініціативи Ріната Ахметова, організував кампанію, щоб натиснути на Вашингтон для підтримки України на шляху до Європи.

Фонд організував свій перший захід у Вашингтоні у вівторок, повідомляє The Hill.

Тут виступали сенатор Джек Рід, колишній сенатор Род-Айленду Лінкольн Чафі, який нині є членом міжнародної консультативної ради Фонду "Ефективне управління" та сенатор Кріс Додд, що приєднався до учасників через відеозвернення.

Вони визнали, що Україна стикнулася з проблемами, нагадали, що президент США Барак Обама назвав виснажену економіку однією з найголовніших загроз Америці та всьому світу, і висловили думку, що уряд "має спромогтися робити більше для українських громадян".

За словами автора, Фонд бачить себе як сила, що зможе направити країну до стабільності та сильної економіки.

"Підтримка українських громадян полягає у просуванні економічного зростання країни", - сказала у своєму виступі директор Фонду Наталя Ізосімова.

"Політичні партії та гравці мають сісти і визначити основні, економічно обґрунтовані, консенсусні правила. Має бути певна часова точка, коли ідеологічні розбіжності слід відкласти вбік і забути, особливо зважаючи на нинішню кризу. Мають бути визначені та застосовані прозорі економічні пріоритети", - додала вона.

Ізосімова відзначила призупинення ґрунтовного політичного розвитку і сказала, що група працює для того, щоб здобути довіру до українських політиків, бізнесменів та звичайних громадян.

"Ми маємо заробити довіру щоденною працею, і це зовсім непросте завдання", - заявила вона.

У свою чергу посол України в США Олег Шамшур відзначив, що криза приносить також можливості: "Економічна криза тільки посилює наш пошук інноваційних ідей, нових способів для світової економіки та окремої економіки як Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування