Тимошенко погрожує залишити міністрів не тільки без туалету, але і без зарплати

Середа, 25 лютого 2009, 11:10

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко погрожує залишити міністрів без зарплати, якщо співробітники підвідомчих їм підприємств не будуть вчасно одержувати заробітну плату.

Про це вона заявила в ході засідання Кабінету Міністрів, повідомляє Ліга.net.

Під час виступу міністра промислової політики Володимира Новицького Тимошенко поцікавилася, чи перераховані Харківському авіазаводові 40 млн.грн., - ці кошти два місяці тому було вирішено направити на погашення заборгованості по зарплаті.

"Вони перераховані?" - запитала прем'єр. "Ні, постанова тільки оформлена", - відповів Новицький.

"З огляду на, що тут камери, я не хочу використовувати жодного слова, гідного того, що у вас відбувається в Міністерстві фінансів, у Секретаріаті й у вас як у Міністерстві промполітики. Ми два місяці назад прийняли рішення... Я хочу запитати: які кайдани у вас на ногах, що ви 40 млн.грн. наступного дня після ухвалення рішення не можете перерахувати Харківському авіаційному заводові? Я що, 24 години на добу повинна няньчити міністрів?" - обурилася Тимошенко.

Новицький спробував заперечити, що остаточне рішення було ухвалене тільки три тижні тому, на що прем'єр-міністр заявила: ще три тижні тримати людей без зарплати - це посадовий злочин.

"Ви свою заробітну плату одержуєте день у день? Вона у вас хоч раз прострочена?.. Я просто, можливо, наказом спеціальним винесу рішення, щоб міністрів, які так відносяться до своїх повноважень, просто позбавляли зарплати, і вашу заробітну плату направити на Харківський авіаційний завод", - сказала Тимошенко.

З початку лютого Тимошенко посилила відносини з міністрами. Два тижні назад вона пригрозила цілодобово не випускати їх із зали, якщо вони не будуть вчасно готувати і погоджувати документи до засідань уряду.

"Беріть із собою термоски, борщ, пончики, будемо працювати цілодобово... І якщо хтось з вас попроситься вийти з засідання Кабінету Міністрів, я нікого не випущу", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування