Литвин хоче, щоб Ющенко і Тимошенко переписали бюджет разом

Середа, 25 лютого 2009, 11:18

Спікер Володимир Литвин наголошує на необхідності внесення на розгляд парламенту узгодженого на рівні президента і уряду законопроекту про внесення змін до Держбюджету на поточний рік.

Про це він сказав під час зустрічі у середу з постійним представником МВФ в Україні Максом Альєром, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Верховна Рада могла б опрацювати зазначений документ разом із місцевими органами влади. Таким узгодженим законопроектом було б засвідчено спільну відповідальність, "продемонстрований економічний реалізм", - сказав Литвин.

При цьому він висловив занепокоєння з приводу того, що бюджет розглядається "як інструмент зведення політичних рахунків".

На думку спікера, послідовність дій мала б бути наступною: "внести узгоджені зміни до Бюджетного кодексу, подивитися, які закони необхідні для поповнення доходної частини бюджету і одночасно працювати над змінами до бюджету, проаналізувавши його реалістичність".

"Це процес, який відкриває діалог", - переконаний Литвин.

"Необхідно не піддаватися бажанню здійснити непродумані дії. Потрібні максимально зважені підходи і оптимально вивірені рішення, політична відповідальність", – додав він.

Під час зустрічі також відбувся обмін думками щодо шляхів розв`язання проблем банківської сфери.

Литвин висловив думку, що Нацбанку, уряду і Верховній Раді необхідно розробити узгоджений план дій для подолання кризи у фінансово-банківському секторі, наголосивши, що всі дії НБУ наразі мають бути "абсолютно поза політикою, транспарентні і мотивовані".

Литвин також заявив, що парламент налаштований на продовження співпраці з МВФ, зокрема, на рівні профільних комітетів.

"Я переконаний у необхідності продовження діалогу задля зменшення наслідків кризи. Ми вкрай зацікавлені у продовженні співробітництва", - сказав він.

У свою чергу, Альєр заявив, що МВФ повністю "відданий завданню допомогти Україні у ці складні часи", наголосивши на важливості розробки спільного плану дій задля системного подолання кризи і висловивши готовність з боку МВФ сприяти "побудові діалогу" між гілками влади.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування