Кравчук – Ющенку: "Танк, який не стріляє, нікому не потрібен"

Середа, 25 лютого 2009, 15:12

Перший президент Леонід Кравчук відкидає звинувачення у тому, що його заклик до президента Віктора Ющенка подати у відставку, було підготовлено штабом Юлії Тимошенко.

"...Мені ніяких штабів не потрібно. Коли я працював завідуючим відділом ідеології ЦК і секретарем ЦК з ідеології, я писав людям, а не мені писали. Усі доповіді, що написані на пленумах, з'їздах, написані мною і Крючковим", - сказав він на брифінгу у середу.

"Мені не потрібні спічрайтери, якими оточили себе усі президенти після мене і читають зранку перший раз на телеекранах і роблять помилки, бо читають вперше, не власне написане. Так і працюють – з подачі когось і шукають чорну кішку там, де її немає", - додав він.

Коментуючи заяву Ющенка про те, що Кравчука "витягують з нафталіну", він сказав:

"... Говорити про якісь нафталіни, якісь танки... Це не є відповіддю по суті, а є пошуком чогось оригінального. "Стариків кидають під танки"... Ну що ж, є прекрасний фільм "У бій ідуть одні старики". І, до речі, виграють".

"А якщо Віктор Андрійович вважає, що він – танк, то у мене великі сумніви. Танк, який не стріляє, нікому не потрібен. Є речі, які треба говорити серйозно, не вдаватись до сумнівних аналогій, алегорій, які, до речі, не завжди потрапляють у ціль. І це треба робити грамотно, досконало, розумно і талановито. А якщо не можеш – краще помовчи", - додав Кравчук.
Водночас він сказав, що у нього "нічого особистого немає до Віктора Андрійовича".

"Але це не означає, що ми повинні сидіти і терпіти, поки не наступить така ситуація... я не хочу лякати страшилками...", - зазначив Кравчук.

На питання, чому він вирішив виступити зі своїм зверненням саме зараз, він сказав, що звертався до президента неодноразово.

"Я звертався з відкритими листами, у закритому режимі. Але він не дає на них жодної відповіді. Це був тривалий, дуже болючий процес. Я вагався... Але я побачив, що мої заклики нікого не турбують", - сказав Кравчук.

"Це останнє моє звернення до президента. Більше звернень не буде. Ми будемо думати, яким чином змінити ситуацію на краще", - додав він.

При цьому Кравчук вважає імпічмент президенту "крайнім кроком".

"Я не хотів би, щоб Ющенко був підданий імпічменту і вся його діяльність була перекреслена. Тому я звертаюся у більш гуманному режимі – подати у відставку і оголосити дострокові президентські вибори", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування