Яценюк: Всі і так вже зайшли у виборчий процес по президенту

Середа, 25 лютого 2009, 15:28

Народний депутат Арсеній Яценюк переконаний, що в Україні не буде дострокових президентських виборів.

Про це він заявив на прес-конференції у Тернополі, повідомляє УНІАН.

При цьому він зауважив, що є категоричним противником дострокових виборів президента України.

"Зараз ініціюється політичний проект, спрямований на те, щоб ініціювати дострокові президентські вибори. Причина є абсолютно зрозуміла – частина людей просто не досидять у своїх владних кріслах до строкових виборів", - зазначив він.

Водночас Яценюк підкреслив, що є конституційні терміни і немає жодної конституційної підстави для дострокових виборів президента.

"Всі і так вже зайшли у виборчий процес по президенту, тому, я думаю, все буде так, як і передбачено Конституцією. Вибори будуть строкові", – сказав Яценюк.

Він також повідомив, що є прихильником класичної партійної, а не мажоритарної системи.

На його думку, мажоритарну систему відстоюють аутсайдери, у яких немає ідеології і які хочуть щось наобіцяти певному округу і завдяки цим обіцянкам потрапити у владу.

Після цього, вважає Яценюк, депутата вже важко змусити виконати свої обіцянки.

"Я за класичну партійну систему. Класичну – тобто наявність партій і відкритих списків, коли виборці голосують за партію і конкретну людину, яка представляє цю партію. А на обласному рівні я ще пропоную внести норму проживання на території області не менше 5 років. Бо в нас 30% обласних рад представлені людьми, які навіть не знають, як ця область пишеться", - зауважив Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування