Нацрада повернула в український ефір російський зоопарк

Середа, 25 лютого 2009, 15:51

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення додала чотири російські канали до переліку іноземних каналів, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення, і трансляція яких на території України не обмежується.

Таке рішення було ухвалено на засіданні 25 лютого, повідомляє Телекритика.

Тепер в Україні можуть ретранслюватись російські пізнавальні канали "Зоопарк" та "Океан-TV", канал кінопоказу "Фенікс+кіно" та телемагазин "Топ-шоп-ТВ".

Також Нацрада оголосила останнє попередження кільком іноземним телекомпаніям, які включені у ці списки, однак демонструють ознаки невиконання закону "Про рекламу" (не вся реклама, що є в ефірі, оплачена на території України).

Ідеться про "НТВ-мир", "НСТ – Настоящее страшное телевидение", "НСТ – настоящее смешное телевидение", "Русский иллюзион", "РБК–ТВ", "Наше кино" і "Комедия-ТВ".

Згідно з рішенням, Нацрада вимагає від дистриб’юторів цих 7-ми телеканалів звернути увагу на необхідність привести мовлення у відповідність до українського законодавства протягом двох тижнів.

У разі невиконання Нацрада ухвалила рішення вилучити ці телеканали з переліку іноземних мовників, зміст яких не потребує адаптації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування