Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати можуть встигнути улаштувати Ющенку імпічмент?

Середа, 25 лютого 2009, 20:13

Нинішній склад Верховної Ради може провести процедуру імпічменту президента до проведення чергових президентських виборів.

Так вважає перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович.

"Україна зараз, абсолютно очевидно, має потребу в якомога швидших виборах і президента і парламенту. Невже хто-небудь повірить, що нинішній президент здатний приймати рішення, що виведуть країну з кризи?", - заявив він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

При цьому перший віце-спікер не згоден із тим, що процедура імпічменту може затягтися на тривалий час.

"Це залежить від політичної відповідальності і кваліфікації тих, хто буде працювати в спеціальній комісії і тих, хто сьогодні має мантії в Конституційному і Верховному судах. Це може бути дуже швидко", - сказав він.

У той же час, Лавринович вважає, що закон про спеціальні, тимчасові парламентські комісії, що передбачає механізм проведення процедури імпічменту, повинен набути сили вже найближчим часом.

За словами першого віце-спікера, після цього можливе внесення змін у цей закон, щоб він був більш якісним.

Як повідомлялося, 15 січня 2009 року Верховна Рада прийняла закон "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові слідчі комісії".

Законом, зокрема, передбачається, що парламент створює спеціальну слідчу комісію для проведення розслідування обставин про здійснення президентом України державної зради або іншого подання.

Разом з тим, президент України Віктор Ющенко повернув закон у Верховну Раду зі своїми пропозиціями.

Ющенко вважає, що цим законом спеціальні комісії парламенту наділяються дуже широкими повноваженнями, у тому числі передбаченими Кримінально-процесуальним кодексом для органів досудового слідства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування