Споживчі настрої українців усе погіршуються

Четвер, 26 лютого 2009, 08:23

Погіршення споживчих настроїв в Україні продовжилося у січні 2009 року на тлі збільшення кризових явищ в економіці країни, повідомляє Міжнародний центр перспективних досліджень.

"Україна зустріла 2009 рік небаченим дотепер погіршенням споживчих настроїв у результаті поширення кризових явищ в економіці країни", - говориться у прес-релізі МЦПД, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У січні 2009 року значення індексу споживчих настроїв (ІСН) скоротилося на 12,1 пункту в порівнянні з груднем 2008 року", - зазначається у прес-релізі.

На думку МЦПД, досягнуте значення індексу вказує на те, що більш ніж три чверті населення України налаштовані песимістично: більше двох третин опитаних уже не готові до великих покупок, що може свідчити про поступове виснаження заощаджень, зроблених українцями в період економічного зростання.

Водночас, у сприйнятті значної частини населення країни криза вже досягла свого піку і надалі очікується поступове поліпшення економічної ситуації.

За даними МЦПД, значення індексу інфляційних очікувань на початку 2009 року також зросло: на збільшенні інфляційних настроїв позначився вплив девальвації гривні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...