У МВФ вважають, що Україні буде все складніше

Четвер, 26 лютого 2009, 08:58

Голова місії Міжнародного валютного фонду в Україні Джейла Пазарбашіоглу вважає, що політична ситуація в Україні ускладнює боротьбу з фінансово-економічною кризою.

Про це вона заявила в ході форуму "Європа-Україна", повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

"Зараз політична ситуація стає усе менш і менш позитивною у світлі майбутніх президентських виборів. І донедавна показники внутрішньої економіки є усе більш і більш складними і серйозними. І усе більш і більш складно у світлі таких конфліктів уникати наслідків фінансово-економічної кризи", - сказала Пазарбашіоглу.

За її словами, згідно з прогнозами МВФ, у 2009 році зростання економіки в Україні знизиться, призупиниться підвищення зарплат і зменшиться інвестування в Україну.

При цьому голова місії МВФ в Україні відзначила, що криза вплинула на економіку України набагато більше, ніж на економіку країн Східної Європи.

Як повідомлялося, МВФ відклав надання Україні 2 траншу кредиту stand by (його виділення планувалося 15 лютого), закликавши українську владу скоротити дефіцит державного бюджету, посилити монетарну політику і контролювати банківський сектор.

5 листопада 2008 року МВФ ухвалив рішення про виділення Україні кредиту stand by на суму близько 16,4 млрд. доларів для подолання проблем в економіці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News