Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка обіцяють, що Станік у КС не повернеться

Четвер, 26 лютого 2009, 10:05

Представники президента Віктора Ющенка мають намір оскаржити в апеляційному порядку рішення Окружного адмінсуду Києва про поновлено Сюзанни Станік на посаді судді Конституційного Суду.

Про це заявив керівник служби з представництва у судах України інтересів президента Руслан Кирилюк, повідомляє прес-служба президента.

На думку представників сторони президента, скасування Окружним адмінсудом указу Віктора Ющенка про припинення повноважень Станік на посаді судді КС є незаконним.

"Слід зазначити, що Окружний суд не вирішував питання про поновлення Станік на посаді судді, а лише визнав незаконним відповідний указ президента України, тобто навіть у разі набрання рішенням чинності Станік до Конституційного Суду України не повернеться", – наголосив Кирилюк.

Він також додав, що зазначене рішення "вже вкотре засвідчило, що суд здатен винести будь-яке абсурдне з юридичної точки зору, але потрібне, виходячи з принципів політичної доцільності, для правлячої парламентської сили рішення".

Кирилюк підкреслив, що "невипадково у суддівському середовищі активно обговорюється думка про те, що голова Окружного суду Бачун може забезпечити винесення будь-якого рішення: зупинити вибори, заборонити президентові звертатися до КСУ і навіть скасувати Декрети Леніна".

У середу Окружний адмінсуд Києвад визнав протиправним указ президента Ющенка, який у березні 2008 скасував призначення Станік суддею КС.

Як відомо, ініціатори імпічменту Ющенку будують свою стратегію на незаконній видачі ним указів про зняття Станік з посади судді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...