Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чиновника вперше засудили за ями на дорозі

Четвер, 26 лютого 2009, 13:43

У Токмаку Запорізької області заступника мера Віктора Портного засудили на сім днів арешту за те, що той не організовував роботи з ремонту міських доріг.

Про це "Сегодня" повідомив перший заступник міського голови Микола Сидоренко.

"Так це ж маразм! Таке взагалі відбулося, напевно, вперше в історії України – мого колегу Віктора Портного у виховних цілях засудили на сім діб арешту", - заявив він.

"Зараз Віктор Федорович у лікарні, у нього сильно підвищився тиск. Випишеться, швидше за все, не раніше, ніж за тиждень. Ми збираємося оскаржити рішення, сподіваємося, що виграємо справу", - додав Сидоренко.

За його словами, "цей випадок обурив багатьох людей".

"У нас у мерії кажуть, що з Віктором Федоровичем (Портновим) усе це сталося через те, що напередодні в ДТП потрапили два авто, в одному з яких була, наскільки я знаю, цивільна дружина голови суду", - повідомив колега заступника мера.

Колишня дружина Портного, Наталя, розповіла газеті, що колишній чоловік не раз говорив, що грошей на ремонт доріг у місті недостатньо.

"Але як виявилося, для суду це не було переконливим аргументом. Тепер він лежить у лікарні, напевно, незабаром випишеться. Ми живемо окремо один від одного, тому говорити про подробиці інциденту мені складно", - сказала вона.

За словами судді місцевого суду Віктора Курдюкова, який виносив рішення про арешт заступника мера Токмака, він діяв суто у рамках закону.

"Свою провину заступник мера не визнав. У виконкомі ж нам заявляли, що людина, яка курує дорожнє господарство, ще не визначена. Але ми установили, що з 2006 року за ремонт і експлуатацію доріг відповідає саме ця людина", - сказав суддя.

"Дійсно, через погане дорожнє покриття сталося ДТП, у ньому постраждала жінка. ДАІ склала відповідний протокол, після чого відбулося засідання. Рішення я виносив із чистою совістю", - зазначив Курдюков.

У суді також підтвердили, що одним із учасників аварії була цивільна дружина голови суду.

Адвокати називають таке рішення прецедентом.

"Просто втішили жінку. Якби в ДТП потрапила звичайна людина, покарання для заммера було б іншим", - упевнена адвокат Тетяна Монтян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...