Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати Тимошенко хочуть, щоб штрафи стартували не з 17, а з 605 гривень

Четвер, 26 лютого 2009, 14:19

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, що передбачає істотне збільшення штрафів за усі види адміністративних правопорушень.

Відповідно до документу, базовою одиницею для нарахування штрафів пропонується вважати мінімальну зарплату, що зараз складає 605 гривень, пише Комерсант-Україна.

Авторами законопроекту "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення" виступили член комітету ВР з питань правосуддя Андрій Сенченко і член комітету ВР з питань нацбезпеки й оборони Сергій Веліжанський – представники БЮТ.

Як відомо, зараз штрафи за адміністративні правопорушення розраховуються, виходячи з установленого законодавством неоподатковуваного мінімуму доходів громадян у розмірі 17 гривень.

Коментуючи таке істотне підвищення штрафних санкцій, автори законопроекту заявили, що існуюча система формування грошових стягнень "втратила свою ефективність".

"Якщо ви купите продукти з якими-небудь небезпечними хімічними сполуками, штраф, що сплатить керівник даного торговельного закладу, на даний час складе 136 грн. У випадку ухвалення законопроекту він заплатить уже 10 285 грн.", – пояснив Сенченко.

Перший заступник голови комітету ВР з питань забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Сівкович з Партії регіонів підтримує систему нарахування штрафів, виходячи з розмірів мінімальної зарплати.

Разом з тим він проти того, щоб новий порядок діяв по відношенню до порушників правил дорожнього руху.

"Нові штрафи за порушення правил дорожнього руху і так доволі високі. Ще одне їхнє збільшення може призвести до того, що люди просто відмовляться платити", – заявив депутат, нагадавши, що не всі законопроекти, що реєструються в парламенті, "згодом стають законами".

З ним погоджується перший заступник голови комітету ВР з питань правосуддя, член "НУ-НС" Юрій Кармазин.

"Про ще одне збільшення штрафів (за порушення правил дорожнього руху) не може бути і мови. Люди і так стогнуть. Перед ухваленням даного законопроекту потрібно все ретельно підрахувати", – сказав він, відзначивши, що сумнівається в можливості прийняття даного документу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування