Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вважає, що декларація Тимошенко нічим не допоможе

Четвер, 26 лютого 2009, 15:01

Президент Віктор Ющенко налаштований якнайшвидше підписати лист про наміри до Міжнародного валютного фонду.

Цей лист повинен містити узгоджені між усіма політичними силами зобов'язання української сторони, виконання яких є передумовою отримання другого траншу позики від МВФ та подальшої співпраці з ним, повідомляє прес-служба глави держави.

Кредитор України поставив низку умов, які включають заходи у податково-бюджетній, грошово-кредитній та валютній політиці, потребують зміни законодавства.

Для того, щоб узгодити позицію української сторони з цих питань, президент скликає до себе на нараду прем'єра, голову Верховної Ради, голову Нацбанку та керівника найбільшої опозиційної фракції – Партії регіонів Віктора Януковича.

Водночас прес-служба президента уточнює: "Президент вважає, що підписання так званої "декларації", що містить лише гасла і не є виразом консолідованої позиції щодо реформ, яку пропонує підписати уряд, не дозволить відновити співпрацю з МВФ".

"Секретаріат президента переконаний: Міжнародний валютний фонд хоче бачити не декларації, а реальне об'єднання навколо необхідних для оздоровлення української економіки заходів", - додається у повідомленні.

Як відомо, тиждень тому прем'єр Юлія Тимошенко заявила про направлення на підпис президенту декларацію про готовність України до продовження співпраці з МВФ.

У середу віце-прем'єр Григорій Немиря назвав незрозумілою позицію президента щодо підписання цієї декларації. Зокрема, він відзначив, що президент не підписав цей документ і водночас не направив своїх пропозицій до тексту документу.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування