Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Медведєва скаржаться, що Україна завдає Росії шкоди

Четвер, 26 лютого 2009, 16:26

Керуючий справами президента РФ Володимир Кожин заявляє про те, що Україна безпідставно претендує на власність колишнього СРСР за кордоном.

Про це він сказав у прямому ефірі радіо "Эхо Москвы", повідомляє УНІАН.

"Наша позиція була і залишається незмінною: Росія - правонаступник Радянського Союзу. Усі борги колишніх республік Росія взяла на себе, при цьому вся закордонна власність відійшла Російській Федерації", - зазначив Кожин.

"Усі з цим погодилися, окрім однієї колишньої республіки, а зараз незалежної країни України", - додав представник президента.

За словами Кожина, така позиція України є абсолютно деструктивною і завдає Росії прямої політичної та економічної шкоди.

Він підкреслив, що в ряді країн через позицію України в РФ виникають проблеми з перереєстрацією власності колишнього СРСР.

"Стоїть будинок чи комплекс будівель і вони числяться за країною, якої немає, тобто за Радянським Союзом", - сказав Кожин, додавши, що ця проблема є в Японії і в низці європейських країн.

"Десь ми цю юридичну проблему закрили і повністю перереєстрували, завдяки позиції тієї чи іншої країни. Десь через коливання влади країни це не виходить – вони радять домовитися з Україною", - додав він.

За словами Кожина, часто українські колеги "поводяться, м`яко кажучи, недипломатично" і подають до місцевих судів для визначення приналежності цієї власності.

Керуючий справами президент РФ підкреслив, що вирішення цієї проблеми з Україною не спостерігається.

"Переговори йдуть, але вони йдуть ні добре, ні погано. Наша позиція чітка і послідовна, і відступати ми не вважаємо за потрібне. Українська сторона свого часу пропонувала якісь компроміси, але зараз усе знаходиться в тій же стадії", - сказав Кожин.

При цьому він наголосив, що йдеться про "дуже велику" кількість спірних об`єктів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування