У Нацбанку пояснили, як пройде валютний аукціон для населення

Четвер, 26 лютого 2009, 21:07

Нацбанк 27 лютого проведе цільовий валютний аукціон з метою забезпечення коштами фізичних осіб, які мають заборгованості перед комерційним банком.

Про це заявив директор департаменту зовнішньоекономічних відносин Нацбанку Сергій Круглик в ефірі 5 каналу.

"Цей аукціон має на меті забезпечити коштами фізичні особи, клієнтів банків, для того, щоб погасити свою заборгованість по угодам", - сказав він.

"Комерційний банк звертається до Нацбанку з пропозицією, які кошти, в якому обсязі йому потрібні для того, щоб виконати умови угоди між клієнтами і банками", - пояснив Круглик.

Він зазначив, що "комерційні банки повинні надати прізвище, ім'я та по-батькові громадянина, який має кредитну угоду, номер угоди, яка загальна сума угоди, які відсотки не сплачені, яка сума не сплачена".

"Тобто, так званий реєстр. Потім під цей реєстр, під ці потреби він отримує на аукціоні стільки коштів, скільки клієнти цього банку мають заплатити в цьому місяці", - заявив директор департаменту.

В той же час, Круглик підкреслив, що "як і аукціон звичайний, так і цільовий аукціон – це банки дають пропозиції, за яким курсом вони можуть придбати кошти для своїх клієнтів".

"Цей курс буде зафіксований на момент того дня, коли комерційні банки придбали кошти, і по такому ж самому курсу комерційні банки повинні надавати кошти своїм клієнтам для погашення заборгованості", - наголосив він.

Відповідаючи на питання, як Нацбанк буде контролювати, чи саме на погашення кредитів піде валюта, куплена комерційними банками у Нацбанку, Круглик сказав: "Є і технічні можливості, є і люди".

"Клієнти, які будуть інформувати Нацбанк, про те, що, наприклад, вони домовлялись про спеціальний курс цільового аукціону для погашення, а їм не виплатили. Якщо ця людина знаходиться в реєстрі – дуже легко буде порівняти кошти, які були надані комерційному банку і кошти, які були потім надані клієнту для погашення кредиту", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News