Меркель: Перспектива України залежить від відносин із Росією

П'ятниця, 27 лютого 2009, 07:25

Довгострокова перспектива України залежить від побудови партнерських і стратегічних відносин із Росією, вважає німецький канцлер Анґела Меркель.

Про це вона заявила в розмові з іноземними журналістами у Берліні, передає "Німецька хвиля".

На думку федерального канцлера, завдяки своєму географічному становищу, Україна просто змушена перебувати між ЄС і Росією у всіх сенсах цього формулювання.

"Врешті-решт, Україна в довгостроковій перспективі багато в чому залежить від того, як нам вдасться побудувати наші партнерські і стратегічні відносини з Росією. Це повністю на користь України", - відзначила Меркель.

Торкаючись питання українсько-російських відносин, вона відзначила і внутрішньополітичну кризу в Україні.

За словами Меркель, поки що політична ситуація в Україні є важкою, а керівництву навіть складно ухвалювати якісь рішення.

"Звичайно, нам хотілося б посприяти Україні стати більш політично керованою", - підкреслила вона.

Канцлер Німеччини додала, що Україна однозначно перебуває в сфері інтересів Німеччини, а у ЄС входить до групи країн Східного партнерства.

Вона повідомила, що на 7 травня намічений спеціальний саміт ЄС з питань східної політики. Серед іншого, там розглядатиметься і питання відносин з Україною і надання їй допомоги для подолання економічної кризи.

Як відомо, крім того, 23 березня у Брюсселі планується провести конференцію з модернізації української газотранспортної системи за участю представників ЄС.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...