Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко домовляється про кредити з низкою країн, Ющенко жаліється на неї

П'ятниця, 27 лютого 2009, 08:48

Зараз ведеться робота з представниками низки країн щодо виділення ними кредиту Україні.

Про це повідомили газеті "Комерсант-Україна" джерела в дипломатичному корпусі.

Підтвердженням цьому є робочий візит прем'єра Юлії Тимошенко до Франції, який заплановано на 4 березня.

"Ми розуміємо, що наші французькі колеги будуть відпрацьовувати питання кредитування України", - заявив виданню дипломат однієї з країн "Великої сімки".

Як відомо, у четвер президент Віктор Ющенко провів зустріч із послами країн-учасниць "сімки" і послом Чехії, яка головує в Єврораді.

Як повідомили "Комерсанту" учасники заходу, на зустрічі обговорювалася лише можливість отримання Україною другого траншу від МВФ, питання про надання кредиту урядами окремих країн не розглядалося.

Спочатку секретаріат президента планував завершити зустріч протягом години, однак її часові рамки були збільшені до двох годин. При цьому, як розповіли учасники заходу, майже півтори години з відведеного часу зайняв виступ Ющенка.

"Зустріч у першу чергу носила задачу інформування, ми в основному слухали", - розповів один із послів.

За інформацією газети "Дело", Ющенко усіляко переконував послів у тому, що відповідальність за політичний безлад і економічний спад у країні лежить на Тимошенко. Але при цьому він усе ж пообіцяв умовити прем'єра піти на усі вимоги, які ставить МВФ.

Зустріч Ющенка з Тимошенко, зокрема, і щодо цього питання, призначена на п'ятницю.

У свою чергу, в офісі МФВ не виключають, що якщо президент і прем'єр знайдуть спільну мову, то голова місії Фонду в Україні Джейла Пазарбазіолу вже на початку березня повернеться для консультацій до Київа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування