Тимошенко розповіла, як умовлятиме Ющенка

П'ятниця, 27 лютого 2009, 10:58

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко переконуватиме президента та голову Нацбанку підписати лист до керівництва МВФ щодо надання Україні другого траншу кредиту.

Про це Тимошенко заявила під час зустрічі зі своїм радником, колишнім доповідачем моніторингового комітету ПАРЄ Ханною Северинсен перед засіданням Ради нацбезпеки та оборони.

Прем'єр зауважила, що підніматиме питання на зустрічі з президентом, головою парламенту, головою НБУ та лідерами парламентських фракцій, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Для України важливо продовжити співпрацю з МВФ і я сподіваюсь, що під час сьогоднішньої зустрічі з президентом, керівництвом НБУ і парламенту ми знайдемо порозуміння щодо виходу із ситуації і підпишемо спільного листа до МВФ", - зазначила Тимошенко.

Вона нагадала, що уряд ще два тижні тому, коли підписав відповідне звернення до МВФ, міг продовжити співпрацю в цьому напрямку, однак цьому завадила позиція президента і голови НБУ, які не підписали зазначений документ.

За словами Тимошенко, "якщо вдасться припинити політичне протистояння, то у України є шанс отримати фінансову допомогу від МВФ".

Як відомо, у четвер прес-секретар президента повідомила про намір глави держави якомога скоріше підписати лист до МВФ щодо подальшої співпраці.

Водночас вона переказала позицію президента про те, що декларація, яку пропонує уряд, не дозволить відновити співпрацю з фондом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування