Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Капітошки" працювали рейдерами на Приват і Губського?

П'ятниця, 27 лютого 2009, 11:36

Одна з найбільших ФПГ — група "Приват" значиться серед клієнтів бандформування "Капітошки", яке здійснювало рейдерські атаки на підприємства.

Про це розповів газеті "Дело" заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

Її інтереси, наприклад, банда "Капітошки" "представляла" під час боротьби з банком "Форум" за підприємство ВАТ "Кременчуцький сталеливарний завод" у 2006 році. Тоді для здійснення захоплення рейдери залучили близько 400 осіб, озброєних вогнепальною зброєю, бітами і бензопилами.

Збройну банду, яку потім правоохоронці охрестили "Капітошками", створив Олександр Капітонов ще в 2006 році. За словами Кузьміна, у наступні два роки угруповання вчинило не менш п'яти великих нападів. Одним з таких стала війна за ВАТ "Черкасигаз".

Як розповів заступник генпрокурора, навесні 2007 року між НАК "Нафтогаз" і фінансовою структурою, близькою до одного з нардепів від БЮТ, розгорілася суперечка за ВАТ "Черкасигаз".

Після того як приватна структура залучила на свою сторону "армію" Капітонова, суперечка із судової площини перейшла у силову. Капітонов зібрав 50 осіб, озброєних сталевими дротами і вогнепальною зброєю, які ввірвалися на завод.

Правда, подолати опір охорони не вдалося. За словами слідчих Генпрокуратури, на місці нападу в супроводі двох активних членів банди був помічений і народний депутат, відзначає видання.

У квітні 2008 року угруповання з 60 осіб захопило адмінбудівлю підприємства "Морський торговельний порт "Південний". Більше тижня "Капітошки" утримували під своїм контролем весь порт, відбиваючись від міліції.

А в серпні минулого року, за словами Кузьміна, один з нардепів замовив банді Капітонова напад на управління земресурсів Києво-Святошинського району. Метою угоди було усунення керівника відомства, однак їм це так і не вдалося.

Учасникам банди інкримінують також здирництво, захоплення транспортного підприємства, установи або організації, а також погрозу убивством.

За словами Кузьміна, кримінальна справа по банді Капітонова тісно пов'язана зі справою колишнього голови Державного комітету земельних ресурсів Володимира Воєводіна. У рамках цих двох розслідувань відпрацьовується версія про причетність до злочинів народного депутата Богдана Губського, пише видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...