Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін не віддав Медведєву перше місце, хоч і упав у рейтингу

П'ятниця, 27 лютого 2009, 12:16

Нинішній вплив Володимира Путіна на політичне життя країни, виявився набагато сильніше, ніж очікували росіяни.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного "Левада-центр", пишуть "Ведомости".

У лютому 2008 року 25% опитаних заявили, що вплив Путіна збережеться "практично повною мірою" після його відходу з посади президента.

За підсумками першого року, що пройшов після виборів 2 березня, про це сказали вже 45% респондентів. Ще 42% сказали, що вплив прем'єра зберігся "у значній мірі", 1% вважає, що в Путіна майже ніякого впливу немає.

Медведєв виявився менш впливовим, ніж очікували росіяни.

Тільки 12% респондентів сказали, що в його руках зосереджена реальна влада, хоча рік тому 23% чекали, що після відходу Путіна центр влади залишиться в Кремлі.

Рік тому 20% припускали, що усе залишиться в руках прем'єра. Зараз 34% заявили, що реальна влада саме в нього. При цьому рейтинг довіри за рік у Путіна упав.

У минулому лютому 62% респондентів назвали його в числі політиків, яким вони довіряють, зараз їх 48%. Медведєву довіряють майже так само, як і раніше: зараз 39% — рік назад 36%. "Левада-центр" також зафіксував різке падіння рейтингу Путіна за останній місяць.

Зараз люди зміцнилися в думці, що влада зосереджена в руках Путіна, посада президента знецінилася, говорить заступник директора "Левада-центр" Олексій Гражданкін.

Останнє опитування проводилося 20-23 лютого серед 1600 респондентів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування