Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче ще один кредит?

П'ятниця, 27 лютого 2009, 18:38

Президент Віктор Ющенко сподівається на започаткування нового кредиту для прискорення реструктуризації економіки України від Світового банку.

Про це йдеться у листі Ющенка до президента Світового банку Роберту Зелліку, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент висловив сподівання щодо "активізації діяльності групи Світового банку в Україні, надання консультативної допомоги та започаткування нового кредиту для прискорення реструктуризації економіки України та полегшення подолання нею наслідків світової фінансової кризи".

Віктор Ющенко наголосив, що "першочерговим завданням для української влади є контрольованість ситуації і недопущення краху економіки".

"Саме тому президент ініціював зустріч з прем'єр-міністром, головою Нацбанку, головою Верховної Ради і представником парламентської фракції Партії регіонів", - зазначає прес-служба.

"Основним завданням цього заходу було вироблення єдиного національного плану з подолання кризи, стабілізації економіки і нарощення її потужностей", - йдеться в повідомленні.

Ющенко підкреслив, що учасники зібрання одностайно погодилися проводити такі зустрічі щотижнево.

За його словами, "вже наступного тижня заінтересовані органи влади і політичні партії підготують узгоджені позиції з невирішених питань і передадуть їх до офісу МВФ у Вашингтоні".

"До парламенту також буде внесено низку законів, на необхідність прийняття яких звертала увагу остання місія Фонду. Це дозволить суттєво скоротити дефіцит держбюджету на 2009 рік", - повідомила прес-служба.

"Цими кроками Україна засвідчує свою готовність до відновлення діалогу з Міжнародним валютним фондом", – підкреслив у листі Ющенко.

Він подякував президентові Світового банку за підтримку Світовим банком "ініціативи Ющенка з об'єднання зусиль усіх гілок влади та політичних сил на відновлення співпраці з МВФ".

Також Ющенко направив листа до директора-розпорядника МВФ Домініка Стросс-Кана, в якому подякував "за розуміння складності поточної економічної ситуації в Україні і готовність відновити діалог з українською стороною щодо перегляду критеріїв меморандуму про економічну та фінансову політику".

Президент підкреслив, що сподівається на сприяння якнайскорішому відновленню роботи місії МВФ в Україні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування