Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі кажуть, що коли-небудь українці будуть їздити без віз

П'ятниця, 27 лютого 2009, 19:07

Глава представництва європейської комісії в Україні Жозе Мануэл Пінту Тейшейра сподівається, що українському уряду вдасться досить швидко виконати необхідні умови, для лібералізації візового режиму між Україною і ЄС.

Про це він заявив на прес-конференції в п'ятницю в Сімферополі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми почали процес діалогу щодо лібералізації візового режиму, але існує визначена кількість умов, які повинен виконати український уряд", - сказав Тейшейра.

"Наприклад, вони стосуються документації, видачі паспортів, а також ряд інших вимог, які є предметом обговорення в такому діалозі", - зазначив глава представництва.

У той же час, він сказав, що "в підсумку ми сподіваємося на те, що результати будуть, і буде вільне пересування (по ЄС) і для українських громадян теж".

У свою чергу посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзет зазначив, що візовий діалог між Україною і ЄС надалі приведе до взагалі безвізового режиму для громадян України.

"На даний момент ми почали діалог із приводу візового режиму з Україною і сподіваємося, що надалі це приведе до взагалі безвізового режиму. Але я хотів би підкреслити, це довгострокові переговори", - додав німецький посол.

Присутній на прес-конференції посол Литви в Україні Альгірдас Кумжа зазначив, що політичне рішення про спрощений візовий режим між ЄС і Україною прийняте і залишається тільки рішення технічних питань.

"Політики і дипломати свою роботу вже зробили, домовленість вже існує, залишилися тільки технічні вимоги, які засновані на безпеці Європи", - зазначив литовський посол.

"Це значить, що у вас не повинно бути шість різних типів паспортів, а тільки один, який буде відповідати європейським стандартам", - сказав він.

"Що у вас буде угода про реадмісію, що у вас буде кордон на сході, який буде відповідати вимогам ЄС і нашої загальної безпеки, але це не питання, які стосуються політики", - зазначив Кужма.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування