Карпачова не може повірити, що її люди вбили лося

П'ятниця, 27 лютого 2009, 20:07

Уповноважена з прав людини Верховної Ради Ніна Карпачова спростовує інформацію про затримання за браконьєрство співробітників секретаріату омбудсмана України.

Про це йдеться у її заяві, яку поширила прес-служба уповноваженого з прав людини.

"Зазначена інформація має відверто наклепницький характер. Всі співробітники секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини 27 лютого, як і завжди у робочий час, виконували свої службові обов'язки", - сказала вона.

"Вони не тільки захищають права людей, а й дбайливо ставляться до природи та апріорі не можуть бути причетні до ганебного сюжету, оприлюдненого засобами масової інформації з подачі МВС", - наголосила Карпачова.

Як відомо, у п'ятницю співробітники міліції затримали у чорнобильській 30-кілометровій зоні двох посадовців Головного управління секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини, повідомляє УНІАН із посиланням на Міністерство внутрішніх справ.

За інформацією співрозмовника, з показів затриманих з'ясувалося, що вони потрапили на заборонену територію на автомобілі УАЗ-469, за кермом якого перебувала приватна особа.

У багажнику автомобіля було виявлено та вилучено м'ясо лосеняти, якого затримані застрелили з карабінів, що зареєстровані в Києві.

За інформацією джерела, затримання посадовців відбулося під час їхньої спроби виїхати на автомобілі на одну з автодоріг Чорнобильської зони.

Наразі у затриманих взято пояснення. Готуються матеріали для притягнення їх до адміністративної відповідальності за незаконне перебування в зоні.

Крім того, готуються матеріали для передачі їх в прокуратуру для вирішення питання про притягнення затриманих до кримінальної відповідальності за браконьєрство.

М'ясо вбитої тварини передано експертам для встановлення наявності чи відсутності в ньому радіонуклідів. Також з'ясовується, куди "мисливці" намагалися подіти м'ясо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування