Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко порадиться з Тимошенко і Стельмахом, як далі діяти з МВФ

Вівторок, 10 березня 2009, 12:02

Президент Віктор Ющенко у середу проведе зустріч із прем’єром Юлією Тимошенко та головою Національного банку Володимиром Стельмахом для продовження переговорів щодо отримання другого траншу Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомила у вівторок прес-секретар президента Ірина Ванникова.

"На порядку денному наради – обговорення другого траншу кредиту МВФ та напрацювання подальших принципів співпраці з міжнародними фінансовими організаціями", - сказала вона.

Ванникова зазначила, що вже отримана реакція МВФ. За її словами, Фонд наполягає на низці попередніх заходів, котрі Україна повинна здійснити для отримання другого траншу МВФ.

"Зокрема, йдеться про прийняття низки законопроектів, спрямованих на зменшення дефіциту бюджету", - сказала вона і додала, що МВФ "категорично не сприймає 84 і 86 статті (бюджету)".

"І, власне, для обговорення цих питань завтра о 14:30 президент ініціює нараду у секретаріаті президента", - повідомила Ванникова.

За її словами, на цю зустріч також запрошений лідер опозиції Віктор Янукович.

Як відомо, днями МВФ повернув спільний лист Ющенка, Тимошенко та Стельмаха щодо надання Україні другого траншу кредиту "stand-by" авторам на доопрацювання.

84 стаття закону про держбюджет на 2009 рік встановлює, що державні облігації України підлягають обов'язковому викупу Нацбанком за їхньою номінальною вартістю протягом трьох банківських днів із дня надходження пропозиції щодо їх викупу від банків.

86 стаття цього закону визначає, зокрема, що "у зв'язку з фінансово-економічною кризою та з метою врегулювання ситуації на грошово-кредитному і валютному ринках України [...] рефінансування комерційних банків здійснюється у порядку, затвердженому Національним банком України разом із Кабінетом міністрів".

Цією ж статтею зупиняється дія норми закону "Про Національний банк України" щодо встановлення і зміни ставки рефінансування та визначення порядку надання кредитів комерційним банкам для підтримки ліквідності (рефінансування комерційних банків) одноосібно Нацбанком.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування