Обмін БЮТом трьох міністерських крісел на Мін'юст – "перебільшення"

Вівторок, 10 березня 2009, 13:01

Перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук каже, що готовність Блоку Юлії Тимошенко віддати три портфелі в уряді членам "НУ-НС", щоб натомість БЮТ міг призначити міністра юстиції від своєї сили, - перебільшення.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Дело", опублікованому у вівторок.

"Я не чув подібного на жодних офіційних переговорах ради коаліції. Прем'єр-міністр стурбована багатьма ключовими посадами в міністерствах, посадою віце-прем'єра, яка може суттєво посилити уряд. Але чутки про обмін трьох місць на один міністерський портфель трохи перебільшені", - сказав Корнійчук.

На запитання про те, хто може стати міністром юстиції, і чи може ним стати бютівець Андрій Портнов чи "нунсівець" Роман Зварич, Корнійчук сказав:

"Враховуючи, що це квота "Нашої України", вони продовжують активно вести переговори про заміщення цієї посади".

"Але кандидатура Романа Зварича чи когось іншого з народних депутатів малоймовірна. У цьому випадку порушується принцип непризначення на ці місця депутатів із парламентської більшості. Ми маємо в коаліції і без того критичну цифру, і призначення депутата на посаду тільки зменшить цей показник", - зазначив він.

Свої власні шанси очолити Мін'юст Корнійчук оцінює "досить скромно", з огляду на те, що ця посада, відповідно до коаліційних домовленостей, залишається квотою фракції "НУ-НС".

На запитання про те, чи виходили на нього опозиційні сили з якоюсь альтернативною пропозицією, заступник міністра юстиції відповів:

"Вони завжди виходять із пропозиціями. Але на мене менше, ніж на інших. Останній рік ніхто зі мною жодних переговорів не веде. А взагалі розхитували нас багато разів. Наприклад, під час розпуску попереднього парламенту, коли намагалися перекупити багатьох людей із числа БЮТ".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News