"Регіони" готові піти в будь-яку коаліцію, але за однієї умови

Вівторок, 10 березня 2009, 14:22

Партія регіонів виступає за переформатування коаліції для подолання економічної кризи в країні.

Про це заявив заступник голови Партії регіонів Борис Колесніков, повідомляє прес-служба партії.

Коментуючи інформацію про можливе створення коаліційного об'єднання Партії регіонів і БЮТ, Колесніков сказав:

"На сьогоднішній день жодних переговорів не ведеться. Водночас Партія регіонів ніколи не відмовлялася від конструктивного діалогу з іншими політичними силами".

"Ми і сьогодні готові обговорювати в процесі такого діалогу будь-які конфігурації - як свої власні, так і ті, що пропонуються нам. Але треба розуміти, що для нас коаліція - не самоціль, а засіб для подолання системної кризи в Україні", - додав він.

Виходячи з цього, за словами Колеснікова, Партія регіонів бачить доцільним переформатування парламентської більшості (і, як наслідок, органів виконавчої влади) "лише в тому випадку, якщо ці дії спрямовані на подолання кризи в економіці та соціальній сфері".

"Відповідно, будь-які конституційні зміни можливі тільки в рамках заходів з подолання затяжної, я б навіть сказав - хронічної, кризи влади. І тут, на наше глибоке переконання, має бути приділено необхідну увагу реформі системи місцевих органів влади, що передбачає передачу значної частини повноважень місцевим органам самоврядування", - сказав він.

"Тільки за дотримання цих принципових для нас умов переговори про об'єднання матимуть практичний сенс", - додав Колесніков.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування