Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк готовий висунути Ющенку умови і має "компромат" на Секретаріат

Вівторок, 10 березня 2009, 14:25

Депутат від "НУ-НС", екс-міністр закордонних справ Борис Тарасюк готовий висунути свої умови, якщо президент Віктор Ющенко дослухається до позиції коаліції та вирішить внести його кандидатуру на посаду глави МЗС.

Про це сам Тарасюк заявив в ефірі телеканалу TBi, повідомляє прес-служба каналу.

"Я своїм колегам по коаліції говорив, що це прерогатива президента, тому я не говорю практично зараз про цю вірогідність, яка є малоймовірною. Але якщо раптом у президента буде таке рішення (внести кандидатуру Тарасюка), то очевидно, відбудеться зустріч, на якій я також висловлю і свої зустрічні умови", - заявив депутат.

Тарасюк також зауважив, що увійти до уряду, сформованого одразу після позачергових парламентських виборів 2007 року, він не прагнув. Окрім того, у нього вже тоді намітилися розбіжності у поглядах з президентом.

"Зовнішня політика не повинна бути політикою відданості одній чи іншій особі… Лише той міністр закордонних справ, який буде перейматися інтересами держави і не буде плентатися у хвості дріб’язкової опіки, має шанс на успіх", - зазначив екс-міністр.

На його переконання, випадок із відстороненим головою МЗС Володимиром Огризком це доводить.

"Він отримав вказівку розіслати циркулярний лист від президента і за це, власне, його покарали", - зазначив Тарасюк з приводу листа МЗС до закордонних дипломатичних представництв України з указівкою розповідати керівництву країн перебування про "шкідливу" діяльність прем’єр-міністра України.

"Саме цей лист викликав таку бурю невдоволення з боку прем’єр-міністра, її оточення, і це зрозуміло. Міністр мав вибір, - на жаль, цим вибором він не скористався і надіслав образливі, як на мою думку, висловлювання першого заступника керівника апарату РНБО", - вважає Тарасюк.

За його словами, "зовнішня політика і особисто міністр закордонних справ став фактично розмінною монетою у політичній боротьбі, яка велась і ведеться, на жаль, між президентом і прем’єр-міністром".

"Ми маємо щонайменше дві зовнішні політики. У ситуації внутрішніх протиріч МЗС позбавлене можливості допомагати країні", - констатував Тарасюк.

Відповідаючи на дорікання Партії регіонів, що свого часу сам Тарасюк на посту голови МЗС затримав візит тодішнього прем’єра Віктора Януковича до США, депутат заявив:

"Я можу сказати сьогодні всю правду. Я нічого не зробив, щоб відкласти або скасувати візит Януковича до США. Це робив знову ж таки секретаріат президента. Мене навіть в країні не було – я був з президентом у Білорусі".

За словами Тарасюка, декого з чиновників секретаріату президента, причетних до цього скандалу, зараз називають серед вірогідних кандидатів на посаду голови МЗС.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування