Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко закликав СБУ попрацювати, щоб українці не почувалися "хохлами"

Вівторок, 10 березня 2009, 15:15

Служба безпеки України повинна в першу чергу давати відсіч посяганням на суверенітет і територіальну цілісність держави, переконаний президент Віктор Ющенко.

"Будь-які посягання на тему нашого суверенітету, незалежності, територіальної цілісності повинні зустрічати перший свій відсіч в кабінетах Служби безпеки України", - заявив Ющенко у вівторок, представляючи особовому складу спецслужби призначеного голову СБУ Валентина Наливайченка.

"Наступальним і рішучим чином необхідно діяти проти мінімальних проявів сепаратизму, екстремізму, ксенофобії, расизму і того, що нас відкидає від європейськості", - додав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ющенко зазначив, що високо цінує професіоналізм Наливайченка "як людини, здатної в рамках реформування спецслужби внести живильні сили".

Говорячи про всіх працівників спецслужби, Ющенко висловив думку, що це "блакитна кров нації", здатна протистояти внутрішнім та зовнішнім викликам.

Президент також зазначив, що багато зусиль робиться для того, щоб українців "виховати хохлами і малоросами", тому, на його думку, для недопущення такого формування самовизначення нації, СБУ повинна робити все, щоб бути в змозі захистити кожного українця.

"Ви найчутливіший інститут до цієї теми ... У цьому сила і суть демократії - здатність захищати права пересічного маленького українця", - сказав Ющенко.

Президент також наголосив на необхідності продовження діалогу Служби безпеки з громадськістю щодо доцільності участі країни в системі колективної безпеки.

"Для більшості європейських країн найбільш ефективною системою безпеки може бути режим колективної континентальної безпеки", - сказав він.

Ющенко наголосив на необхідності для України "увібрати ту європейськість, що стосується даного питання".

Разом з тим, президент акцентував увагу на тому, що в цьому питанні не повинно бути нічого штучного.

"Жодної штучної моделі... Без згоди людей ми створювати не будемо... Я хочу, щоб цей діалог ми вели щодня", - сказав він.

"Питання полягає лише в тому - коли (Україна стане учасником системи колективної безпеки). Це багато в чому залежить від вашої роботи", - сказав Ющенко, звертаючись до офіцерського складу СБУ.

На переконання Ющенка, це той діалог, який влада і нація повинні продовжувати.

Крім того, президент закликав СБУ робити все для відстоювання економічних інтересів країни в рамках загроз, викликаних фінансовою кризою.

"Дуже важливо в контексті антикризових дій, щоб ми відстояли, насамперед, економічну незалежність України... ключові економічні національні інтереси", - заявив він.

Ющенко також висловив надію на те, що найближчим часом буде складено план на 2009 рік "як СБУ буде працювати з найбільшим викликам, які стосуються економічних загроз".

Президент також зазначив, що "святою місією СБУ є боротьба з контрабандою". "У мене велика надія, що з приходом Валерія Хорошковського (на посаду першого заступника голови СБУ), роботу в цьому напрямку буде серйозно оптимізовано", - підкреслив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...