Портнов і компанія просять Тимошенко зайнятися відставкою Оніщука

Вівторок, 10 березня 2009, 19:51

Депутати парламенту звернулися до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням внести подання про звільнення міністра юстиції Миколи Оніщука.

Про це заявив депутат від БЮТ Андрій Портнов в ефірі Шустер Live.

"Після того, як компанія РосУкрЕнерго заявила про те, що вона буде звертатися в міжнародні суди, мін'юст, який має Україну представляти, зробив публічну заяву, що він цілком підтримує РосУкрЕнерго", - сказав він.

Депутат підкреслив, що "відповідно до закону, мін'юст представляє Україну в міжнародних судах".

"У зв'язку з цим група народних депутатів письмово звернулася до прем'єра з проханням на першому пленарному тижні внести в парламент подання про звільнення міністра юстиції", - заявив Портнов.

За його словами, депутати також підготували звернення в Генпрокуратуру "із проханням дати оцінку, чи немає в діях деяких чиновників, у тому числі і міністра юстиції, кримінальних діянь".

"Я можу охарактеризувати ситуацію в країні, як ситуацію, при якій під головним мотивом жадібності і спроби перерозподілити державні ресурси, 11 млрд. кубометрів газу, намагаються вкрасти в держави серйозний актив перед президентськими виборами і використовувати його на особисті цілі", - сказав депутат.

"На чолі цієї акції на наш погляд стоїть особисто президент Віктор Ющенко. У цій акції бере участь керівництво СБУ, і бере участь міністр юстиції Микола Оніщук", - підкреслив він.

Крім того, Портнов зазначив, що "цілий ряд чиновників на чолі з президентом України зробили висновок, що захищати потрібно не державу Україна, а швейцарську компанію".

"Треба було президенту присягати не Україні, а Швейцарії. Доки не буде рішення суду, ніхто з чиновників не має права ставати на сторону приватної компанії", - впевнений він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News