Голова спецслужб порадів за потепління між Росією та США

Середа, 11 березня 2009, 11:10

Голова СБУ Валентин Наливайченко вітає рішення НАТО поновити відносини з Москвою після російсько-грузинського конфлікту.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню Financial Times.

Він також зазначив, що Київ шукає покращення відносин з Росією, але продовжуватиме атакувати "російських політиканів", які втручаються у внутрішню політику України.

"Гарні відносини, - це коли сусід не перелазить через паркан у ваш двір", - сказав він, маючи на увазі підтримку з боку Росії проросійських політичних груп в Україні, включаючи сепаратистів в Криму.

Він також наполягає, що спецслужби є аполітичними.

Водночас видання наводить слова Наливайченка про те, що Нафтогаз на виконання вказівок уряду, нелегально привласнив газ, вартістю понад 2 млрд. доларів, який належить РосУкрЕнерго.

Також видання зазначає, що заступник голови СБУ Валерій Хорошковський, яки очолив розслідування має спільні інтереси в телевізійних каналах з співвласником РосУкрЕнерго Дмитром Фірташем.

Також видання зазначає, що Наливайченко відкинув звинувачення з боку прем’єра Юлії Тимошенко на адресу президента про лобіювання інтересів РосУкрЕнерго. Наливайченко запропонував надати докази невинуватості Ющенка Російській торговій палаті, яка займається перевіркою РосУкрЕнерго.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування