Суддя-хабарник Зварич шукав підтримки у Києві, а у Львові його "викурювали"

Середа, 11 березня 2009, 11:57

Екс-голова Львівського апеляційного адмінсуду Ігор Зварич шукав підтримки і захисту у високопоставлених посадових осіб у Києві, але зрозумівши, що особливо на них розраховувати не доводиться, повернувся до Львова, де й був схоплений співробітниками СБУ.

Про це заявив газеті "Сегодня" один із членів слідчо-оперативної групи Генеральної прокуратури.

"Була оперативна інформація, що Зварич може переховуватися у схованці горищного приміщення будинку по Тарнавського (у Львові)", - сказав представник ГПУ.

"Підозрюваний дійсно шукав підтримки і захисту у високопоставлених посадових осіб у Києві. Але зрозумівши, що особливо на них розраховувати не доводиться, повернувся до Львова і, ніким не помічений, опинився у домі", - додало джерело.

За словами оперативника, за будинком, як і іншими об'єктами, де міг з'явитися втікач, постійно велося зовнішнє спостереження. А коли з'ясувалося, що Зварич таки знаходиться всередині будинку, був розроблений план, як його звідти дістати.

"Зімітували невелике займання, за викликом приїхав пожежний автомобіль, розгорнув розсувну драбину, якою "альфівці" під виглядом пожежників забралися нагору. У квартирі – а це величезні двоярусні апартаменти – Зварича не знайшли. Він намагався втекти через горище і ледь не стрибнув із четвертого поверху на землю", - розповів співрозмовник видання.

За іншими даними, суддя мирно переховувався на мансарді-горищі, за вішалкою. Коли один зі співробітників спецпідрозділу "Альфа" відсунув одяг і побачив Зварича, той розгублено вимовив: "Добрий вечір".

Дружині екс-судді дозволили зібрати для нього найнеобхідніше – одяг, документи, предмети гігієни. "Зварич ішов на вихід із двома кульками "Boss". Зовні колишній суддя змінився так, що його одразу і не впізнаєш, – відпустив невеличку борідку, підстригся майже під їжачок", - пише газета.

Один зі співробітників СБУ також сказав газеті "Комерсант-Україна", що в момент затримання Зварич був одягнений по-домашньому і не голений. "Спротиву він не чинив, був напружений і дуже наляканий", - розповів він. Затримання екс-судді тривало близько півтори години і завершилося о 20.30 9 березня.

Як пише "Сегодня", за чутками, які ходять серед львівських правоохоронців, Зварич нібито приїхав на квартиру до тещі привітати дружину Оксану з 8 березня, а також покаятися за "порноплівки" за участю його та працівниць суду.

Львовом ходить кілька версій затримання. Одні упевнені, що операція була зрежисована і суддю-хабарника за якийсь час виправдають і відпустять, бо він уже кому треба "підмастив". Говорять також, що Зварича прикривають люди з БЮТ, які нібито отримували з нього долю за "правильні" рішення.

А член комітету ВР з організованої злочинності Геннадій Москаль ("НУ-НС") вважає, що "справа Зварича виникла тільки з одною метою – прибрати представника президента в парламенті Петра Олійника, якого призначили заступником голови секретаріату президента поза волею Віктора Балоги".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...