Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорошковський: "Мене не залякати, я справу доведу до кінця"

Середа, 11 березня 2009, 12:17

Перший заступник голови Служби безпеки України Валерій Хорошковський застерігає Кабінет міністрів від спроб залякати його.

Про це він сказав на прес-конференції в середу, коментуючи вибірковий огляд його особистих речей в аеропорту Борисполя після повернення з відпустки.

Такі дії Хорошковський назвав провокацією, пов'язаною з суперечкою між СБУ та Кабміном щодо розмитнення природного газу в українських газосховищах, заявивши, що "замовник знаходиться в Кабінеті міністрів".

"Я говорив і ще раз повторюю: залякати мене не вдасться, я доведу цю справу до кінця, не дивлячись на те, що нам забороняють проводити слідчі дії. Зверніть увагу, ми нікого не звинувачуємо, а просто хочемо за рахунок слідчих дій встановити істину", - заявив Хорошковський.

За словами першого заступника голови СБУ, незважаючи на заяви прем'єра щодо прозорих контрактів "по суті їх ніхто не бачив".

Він ще раз закликав "Нафтогаз України" та Енергетичну регіональну митницю надати відповідні документи в СБУ і тим самим довести законність операцій з газом.

"Якщо в усіх все нормально, то чому на сьогоднішній день митники ховаються цілими змінами. Я взагалі не знаю, хто там працює, і мені дуже цікаво – бо я знаю склад Енергетичної митниці", - заявив Хорошковський.

"Починаючи від начальника і закінчуючи начальниками відділів, усі митники перебувають на лікарняному, там просто у людей, напевно, дефіцит кадрів і щось треба з цим робити, треба якось їм допомогти", - додав перший заступник голови СБУ.

Крім того, Хорошковський заявив, що "завдяки провокаціям, подібних до тієї, що сталася з ним в аеропорту, уряд намагається виштовхнути його в поле особистих образ або політичних дискусій".

"Я намагаюся вести дискусію виключно в юридичній площині. Тому я прошу, шановні колеги, якщо ми говоримо юридичною мовою, будь ласка, надайте документи стосовно переоформлення права власності на газ, змін режиму транзиту на режим імпорту і жодних претензій від СБУ ні до "Нафтогазу", ні до митниці не буде", - додав він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування