Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пожалівся Заходу, що Тимошенко не погоджується на вимоги МВФ

Середа, 11 березня 2009, 12:27

Програма Міжнародного валютного фонду є ключовим елементом антикризових заходів в Україні, заявляє президент Віктор Ющенко.

"Програма Міжнародного валютного фонду є, по суті, ключовим елементом антикризових заходів в Україні. Це – базовий документ для України в 2009 році", - заявив він в інтерв'ю британському телеканалу "Channel 4" у середу, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко наголосив, що програма МВФ є дуже важливою для України на даному етапі, адже вона стосується проведення змін і реформ у бюджетній та соціальній сфері, в низці галузей економіки.

Однак, за його словами, сьогодні уряд України не погоджується виконати необхідні умови для отримання Україною другого траншу кредиту МВФ, насамперед, щодо перегляду державного бюджету 2009 року та скасування необґрунтованих популістичних соціальних рішень.

Говорячи про подолання світової економічної кризи та її наслідків, Ющенко висловив сподівання, що міжнародне співтовариство діятиме в цьому напрямку спільно.

Президент під час інтерв'ю також відповів на низку запитань щодо внутрішньоекономічної ситуації в Україні, охарактеризував нинішній стан російсько-українських відносин.

Як відомо, Кабінет міністрів України на засіданні у середу, 11 березня, затвердив низку рішень для співпраці з МВФ і отримання другого траншу кредиту.

Зокрема, було внесено зміни до спільної постанови Кабміну й Нацбанку України про порядок рефінансування банків в умовах кризи, а також зміни до постанови уряду про питання участі держави в капіталізації банків зі скасуванням статей 84 і 86 закону про держбюджет-2009, якими вводилася специфічна система рефінансування банків та її узгодження з урядом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування