Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб заплутати сліди, опозиція в Росії збирає "незгодних" у метро

Середа, 11 березня 2009, 13:59

У четвер у Москві пройде "День незгодних", який має намір провести "Інша Росія".

Як говориться на сайті руху "Оборона", що входить до "Іншої Росії", головні вимоги: відставка прем'єра Володимира Путіна, право на протест, припинення політичних репресій.

"Інша Росія" призиває москвичів прийти 12 березня до 19:00 на платформу станції метро Тверська. Там хтось з відомих вам представників опозиції оголосить подальший план дій", - говориться в повідомленні.

"Організатори акції прагнуть максимально забезпечити безпеку учасників. Досвід останніх Маршів і Днів Незгодних показав, що міліції все рідше вдається зірвати наші плани, але ми повинні бути готові до будь-якого варіанту розвитку подій", - зазначається в повідомленні.

У той же час, вже в середу в Москві були затримані координатор руху "Оборона" Олег Козловський і активіст цього руху Ілля Міщенко, говориться в повідомленні руху.

"Вони закликали студентів найбільшого вузу Росії вийти в четвер на Марш незгодних. Агітували через мегафон, роздавали листівки. У руках в Іллі був прапор Оборони. Незабаром до них підійшли міліціонери і, обвинувативши Козловського і Міщенка в проведенні неузгодженого пікету, відвели в найближче ВВС", - сказано в повідомленні.

Напередодні ввечері Таганський райсуд Москви обрав запобіжний захід взяття під варту на 2 місяці щодо трьох активістів забороненого націонал-більшовицького руху – Павла Жеребіна, Михайла Пуліна й Олени Горячової.

На сайті руху повідомляється, що усі вони були затримані 9 березня в рамках кримінальної справи, порушеної по ст. 213 ч. 2 КК РФ (хуліганство). По цій справі також проходять Андрій Нікітін і Олексій Макаров – їхнє місцезнаходження не відоме, але прес-секретар організації Олександр Аверені заявив, що вони не затримані, передає "Газета.Ru".

За його словами, на початку цього тижня затримувалися ще три особи, але були відпущені.

***
Також у середу Пресненський суд Москви присудив до двох років і двох місяців позбавлення волі "лимонівця" Дмитра Манца, який брав участь в акції в приймальні МЗС РФ у липні 2008 року, передає РИА Новости з посиланням на адвоката.

Тоді 13 нацбільшовиків влаштували несанкціоновану акцію в приймальні МЗС РФ у Москві, прикувавши себе наручниками до ґрат на вікнах першого поверху.

Приводом для порушення кримінальної справи проти нього послужила довідка співробітника міліції про ушкодження м'яких тканин живота і голови.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...